6 απλοί τρόποι να απαλλαγείτε από τι κατσαρίδες στο σπίτι σας

Οι κατσαρίδες είναι πιθανώς τα έντομα που μισούμε περισσότερο. Όχι μόνο δεν μας αρέσει να τις βλέπουμε, αλλά μολύνουν τις τροφές, ενεργοποιούν αλλεργίες και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να μεταφέρουν και ασθένειες.

Ωστόσο, πολλοί νομίζουν πως οι κατσαρίδες μολύνουν μόνο βρώμικα σπίτια. Σίγουρα, ευδοκιμούν καλύτερα σε βρώμικες περιοχές, αλλά ακόμα και αν έχετε καθαρό σπίτι, μπορούν εύκολα να βρουν τροφή και νερό.

Οπότε τι κάνουμε όταν δούμε μία κατσαρίδα να τρέχει κάτω από το ψυγείο; Φυσικά, θα σοκαριστούμε όταν το σπίτι μας ξαφνικά γεμίσει με κατσαρίδες αλλά μην αγχώνεστε γιατί υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τις διώξετε.

1. Εξαλείψτε τις πηγές τροφής

Οι κατσαρίδες ψάχνουν για τροφή και φωλιά. Οπότε είναι σημαντικό να μην αφήνετε αποφάγια στο σπίτι σας. Κοιτάξτε και πίσω από την κουζίνα και το ψυγείο για υπολείμματα τροφών. Σιγουρέψτε πως τα σκουπίδια είναι καλυμμένα και καθαρίζονται τακτικά.

2. Αφήστε παγίδες

Μπορεί να είναι μικρές και γρήγορες αλλά είστε πιο έξυπνοι. Υπάρχουν παγίδες με ενεργά συστατικά που τραβούν τις κατσαρίδες και τις σκοτώνουν αποδοτικά.

3. Χαλάστε την φωλιά τους

Λατρεύουν τα σκοτεινά και ζεστά σημεία του σπιτιού οπότε είναι πιθανό να τις βρείτε πίσω από συσκευές, κάδους και κουτιά, καθώς και στοίβες με χαρτιά και ντουλάπια.

4. Χρησιμοποιήστε βορικό οξύ

Το βορικό οξύ είναι πολύ αποτελεσματικό στην εξόντωση των κατσαρίδων. Το χημικό αυτό δεν είναι τοξικό για τους ανθρώπους αλλά θανατηφόρο για τις κατσαρίδες.

Σιγουρέψτε πως θα διαβάσετε τις οδηγίες πριν το χρησιμοποιήσετε στις προβληματικές περιοχές γιατί μπορεί να χάσει την αποτελεσματικότητά του εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά.

5. Φτιάξτε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Ανακατέψτε ίσα μέρη από μαγειρική σόδα και ζάχαρη για να φτιάξετε ένα μείγμα που μπορείτε να ρίξετε στις προβληματικές περιοχές σαν δόλωμα για τις κατσαρίδες. Αφού το μείγμα φτάσει στο στομάχι του εντόμου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το σκοτώσει.

6. Καλέστε επαγγελματία

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν δούλεψε για σας, είναι σημαντικό να ζητήσετε την βοήθεια ειδικού. Θα βρει πού είναι η φωλιά τους και θα σας βοηθήσει να τις διώξετε από το σπίτι.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα Αφήστε το σχόλιο σας: