“Πρόκειται για προβοκάτσια, αφαίρεση βαθμών μόνο από το Κύπελλο”

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού, στην απολογία που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, τόνισαν πως όλη η αναστάτωση προήλθε από προβοκάτσια ενώ ανέφεραν πως εάν πρόκειται να γίνει αφαίρεση βαθμών αυτή να αφορά μόνο τους ομίλους του Κυπέλλου.
Αναλυτικά:
«Την έκθεση της αστυνομίας δεν έχετε δικαίωμα βάσει ΚΑΠ να τη λάβετε υπόψιν σας. Μόνο συμπληρωματικά στις εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή μπορείτε να τη λάβετε υπόψιν σας», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και πρόσθεσαν:
«Η έκθεση της αστυνομίας είναι σημαντική, αλλά κανονιστικά δεν αναφέρεται πουθενά, ώστε να μπορείτε να τη λάβετε υπόψιν. Επίσης είναι ημιτελής. Σήμερα από αυτή τη δίκη μπορεί να εξαρτηθεί το πρωτάθλημα, θέλουμε την ανοχή σας για να πούμε κάποια πράγματα. Αυτά τα δύο έγγραφα, δηλαδή το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή δεν γράφουν τίποτα».
Σχετικά με τον τραυματισμό οι νομικοί σύμβουλοι του Ολυμπιακού ζήτησαν ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η αναφορά για τραυματισμό καθώς εκείνος δεν έχει αντιληπτός από τον ίδιο τον παρατηρητή αλλά του γνωστοποιήθηκε από τρίτους.
«Η παρατήρηση πρέπει να μην αναγνωστεί ως εκ παραδρομής, μη ληφθείσα στην έκθεση. Πού τραυματίστηκε αυτός ο φίλαθλος, από ποιους και υπό ποιες συνθήκες; Αυτή η αναφορά δεν έχει καμία σχέση με επεισόδια που συνδέονται με βιαιοπραγίες. Δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψη σας. Δεν το παρατήρησε ο ίδιος, επομένως πώς το έγραψε ο παρατηρητής; Αυτός ο άνθρωπος είπε ότι πήγε στο αμάξι του να πάρει ντεπόν. Στα 500 μέτρα από το γήπεδο. Είδε αίμα και επέστρεψε στο γήπεδο για να νιώσει ασφαλής»,
«Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Εβριζε τους οπαδούς με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός».
Τέλος, η κα.Σουλούκου επικαλούμενη το άρθρο 3 του ΚΑΠ υποστήριξε εάν τεθεί ζήτημα αφαίρεσης βαθμών τότε αυτή θα πρέπει να γίνει από τη βαθμολογία του ομίλου του Κυπέλλου.
«Οι διοργανώσεις χωρίζονται στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά κύπελλα. 1. Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος. β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League). Πρωταθλήματα είναι αυτά που ορίζει η συγκεκριμένη διάταξη, όλα δηλαδή, και αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας»

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 19:30

Live

Match Channel

channelΠΗΓΗ